Zaaien

Mais zaaien

Traditioneel op 75 cm zaaien wij de maїs met een 12-rijige Monosem zaaimachine die volledig automatische wordt aangestuurd door een tractor met gps en met wielen op rijafstand. Tijdens het mais zaaien is het ook mogelijk om hier kunstmest bij toe te voegen.

Mais zaaien

Gras zaaien / Grasland doorzaaien

Voor het inzaaien van grasland werken met een kongskilde demeter classic 3000 zaaimachine waarmee het gras kunnen inzaaien.

Ook is het mogelijk om uw grasland door te zaaien. We kunnen het grasland bij zaaien over de bestaande grasmat heen. Hierdoor wordt het grasland voller en zal u ook meer gewas van uw land af kunnen halen. Het grasland zal gezonder en voller worden!

Groenbemester zaaien

Een groenbemester draagt sterk bij aan het verhogen van de opbrengst van de maisteelt. Een groenbemester zorgt voor stikstofbinding, minder natte percelen en verhoogt het organische stofgehalte. Bovendien zorgt een groenbemester voor de bestrijding van aaltjes. We kunnen de groenbemester direct na de mais snel en efficiënt voor u inzaaien. 

Onderzaaien

Sinds 2019 is het zaaien van een vanggewas op zand- en lossgrond verplicht, hiervoor hebben wij een schoffel in combinatie met onderzaaimachine aangeschaft. hiermee kunnen we het onkruid schoffelen en het vanggewas zaaien in een werkgang uitvoeren. 

Onderzaaien
Website Loonbedrijf JBouw Beek en Donk
%d bloggers liken dit: