Bemesting

Zodenbemesten

Voor het zodebemesten beschikken wij over een Vervaet Hydro Trike XL     5 wieler. Deze heeft een bemester met een werkbreedte van 8.70 meter. Doordat de verveat over 5 wielen beschikt maakt deze een lagere bodemdruk mogelijk. De verveat is uitgerust met een NIR sensor, ook kunnen wij mest toedienen doormiddel van taakkaarten met GPS ondersteuning. 

Zodenbemesten
Bouwland bemesten Vervaet

Bouwland bemesten

Voor het bouwland bemesten beschikken wij over een Vervaet Hydro Trike  XL 5 wieler. Deze is uitgerust met een 20 m3 ton en een 8 meter brede Evers bouwlandbemester met zware rol.

Bouwland bemesten kan ook met onze t7.315 met veenhuis 22 m3 schuifastank, op deze tank is geijkte weeginrichting en monsterkabinet aanwezig, voor de eventuele aan en of afvoer van uw mest.

Bouwland bemesten

Mest mixen

We beschikken over een kraan met mest mixer. Hierdoor kunnen wij gemakkelijk een mestsilo mixen. Zoals u op de foto hier langs ziet.

Mest verspreiden

Mestverspreiding gebeurt met onze Tebbe breedstrooier. Deze mestwagen hebben een zeer lage bodemdruk doordat de wagen is uitgevoerd met 2 assen en grote radiaal banden die met een zeer lage bandenspanning kunnen rijden. De breedstrooier is voorzien van 2 rolbodems met vier gehard ronde stalen kettingen. Doordat de wagen is uitgerust met een weegsysteem kan er nauwkeurig bemest worden.

Ook beschikken wij over een 2e Tebbe breedstrooier. Deze breedstrooier is een enkel asser maar heeft ook grote radiaal banden, die met een zeer lage bandspanning kunnen rijden.

Naast mest is ook het strooien van kalk en compost ook mogelijk. 

Mestseizoen
Website Loonbedrijf JBouw Beek en Donk
%d bloggers liken dit: